Főoldal Inspirációk Tanulás Zenék Filmek Hobbi RSS

Tervek 2017-re

2017.01.01. 20:23

Mivel a 2016-os posztot eléggé lerövidítettem, ezért itt tárgyalok még néhány kimaradt dolgot, de alapvetően ez is most a 2017-es évre vonatkozó fogadalmak posztja. Közben nosztalgiából ránéztem, miket írtam egy évvel ezelőtt. Ilyenkor jövök rá, hogy sokkal több dolgot kellene írnom itt magamról, mert egyébként, szinte minden emlék, gondolat az enyészeté lesz, legalább maradjon meg belőlem itt valami. Sajnos gyakran akkor van ihletem írni, amikor rosszul érzem magam, ezt magam mögött kellene már hagynom.

 

1. a tanulás

Letettem a tanácsadói záróvizsgát 2016 februárjában. Más nem volt, év végén kezdtem egy új tanfolyamot, de még vizsgák ott nem voltak. Cél 2017-ben minden IFRS vizsgát sikeresen letenni - a záróvizsgát is szeretném az évben behúzni

2016 éve a nyelvtanulásé lesz! - idézem magamat egy tavalyról :) Hát ez lehetett volna jobban is, de végül is elég sokmindent megtettem, ezzel együtt 2017 is a nyelvtanulás éve lesz.

 

2. önkéntes munka

2015.ban összesen 24 alkalommal önkénteskedtem, vagyis jóval több időt foglalkoztam vele, mint 2014-ben, azonban 2016-ban már minden szabadidőm az önkéntes munkára ment, ami kb. 70 alkalom lehetett. 

2017-ben legalább tartani szeretném ezt a mennyiséget, növelni szerintem nem fogom.

 

3. munka

2015 év elejét rögtön egy munkahelyváltással kezdtem, ami egyrészt jó döntés volt szakmai fejlődés terén. Egyéb okokból nem voltam teljesen elégedett és elő is fordult párszor, hogy nagy volt a kísértés a felmondásra, de végül is maradtam még 2016-ban is kb. fél évet. Néhány ügyfélhez nagyon kötődtem, nagy fájdalom volt a váltás.

Tavasz végén, nyár elején váltottam munkahelyet, nemcsak egy jobb lehetőség miatt, hanem több pénzért is. Ez a munkahely emberileg azonban nem jött be, habár egy nagy belvárosi iroda, ennyire egyedül már rég éreztem magam ekkora létszám között.

Azóta rájöttem, hogy már ezt a fizetést is bárhol elkérhetem, de még nem tudom, mi lesz a jövőben. Még szakmailag fejlődnöm kell.

 

4. sport

A sportolást sikerült majdnem végig folytatnom 2016-ban, volt 2 hónap kihagyás egy csonttörés miatt, ami az életemben az első törés, nem volt kellemes.

Annyi változás történt, hogy a kettlebell és a spinning az év második felében ritkult, és inkább a cross fittre és a boxra koncentráltam.

 

5. szabadidő

Nos, hát erre is szántam időt. Csak háromszor voltam moziban, egyik egyik, másik randiféle volt, de elment a kedvem az ismerkedéstől. Ennek megint az emberi oldala miatt, sajnos olyan emberekkel tudok ismerkedni, akiket csak a pénz érdekel, vagy külföldön éltek, vagy valami miatt teljesen idióták, semmit sem értenek a világból, vagy érzékelnek.

Sorozatok terén 2015-ben nagy kedvencem a Show Me a Hero volt. Jó hogy ezt tavaly leírtam, mert totál úgy rémlett, hogy én ezt még idén láttam. Na szóval 2015-ben nagy kedvencem volt Oscar Isaac, de 2016-ban már a Vinylt, a Pastát, a Wayward Pines második évadát és a Westworldöt néztem. Igazából már nem akarok túl sok időt szánni a képernyőre meredve, ez a legegyszerűbb kikapcsolódás, ha már az olvasás sem megy.

 

A könyveket nem sorolom, van ebook-olvasóm, nem kell növelnem a tárgyak számát magam körül. Gyakran félbehagyok egy könyvet, vagy csak elfelejtem befejezni.

 

Nagyjából ennyi jut eszembe az évről :)

Kimaradt idén is az utazás, a nyaralás is, ennek oka az álláskeresés volt, de ha 2017-ban nem leszek túl fukar magammal, akkor ez nem így lesz, már an is egy tervem egy hétvégi utazásra - de csak tavasszal.

A bejegyzés trackback címe:

http://rubicon.blog.hu/api/trackback/id/tr7612089347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.