Főoldal Inspirációk Tanulás Zenék Filmek Hobbi RSS

Tervek 2017-re

2017.01.01. 20:23

Mivel a 2016-os posztot eléggé lerövidítettem, ezért itt tárgyalok még néhány kimaradt dolgot, de alapvetően ez is most a 2017-es évre vonatkozó fogadalmak posztja. Közben nosztalgiából ránéztem, miket írtam egy évvel ezelőtt. Ilyenkor jövök rá, hogy sokkal több dolgot kellene írnom itt magamról, mert egyébként, szinte minden emlék, gondolat az enyészeté lesz, legalább maradjon meg belőlem itt valami. Sajnos gyakran akkor van ihletem írni, amikor rosszul érzem magam, ezt magam mögött kellene már hagynom.

 

1. a tanulás

Letettem a tanácsadói záróvizsgát 2016 februárjában. Más nem volt, év végén kezdtem egy új tanfolyamot, de még vizsgák ott nem voltak. Cél 2017-ben minden IFRS vizsgát sikeresen letenni - a záróvizsgát is szeretném az évben behúzni

2016 éve a nyelvtanulásé lesz! - idézem magamat egy tavalyról :) Hát ez lehetett volna jobban is, de végül is elég sokmindent megtettem, ezzel együtt 2017 is a nyelvtanulás éve lesz.

 

2. önkéntes munka

2015.ban összesen 24 alkalommal önkénteskedtem, vagyis jóval több időt foglalkoztam vele, mint 2014-ben, azonban 2016-ban már minden szabadidőm az önkéntes munkára ment, ami kb. 70 alkalom lehetett. 

2017-ben legalább tartani szeretném ezt a mennyiséget, növelni szerintem nem fogom.

 

3. munka

2015 év elejét rögtön egy munkahelyváltással kezdtem, ami egyrészt jó döntés volt szakmai fejlődés terén. Egyéb okokból nem voltam teljesen elégedett és elő is fordult párszor, hogy nagy volt a kísértés a felmondásra, de végül is maradtam még 2016-ban is kb. fél évet. Néhány ügyfélhez nagyon kötődtem, nagy fájdalom volt a váltás.

Tavasz végén, nyár elején váltottam munkahelyet, nemcsak egy jobb lehetőség miatt, hanem több pénzért is. Ez a munkahely emberileg azonban nem jött be, habár egy nagy belvárosi iroda, ennyire egyedül már rég éreztem magam ekkora létszám között.

Azóta rájöttem, hogy már ezt a fizetést is bárhol elkérhetem, de még nem tudom, mi lesz a jövőben. Még szakmailag fejlődnöm kell.

 

4. sport

A sportolást sikerült majdnem végig folytatnom 2016-ban, volt 2 hónap kihagyás egy csonttörés miatt, ami az életemben az első törés, nem volt kellemes.

Annyi változás történt, hogy a kettlebell és a spinning az év második felében ritkult, és inkább a cross fittre és a boxra koncentráltam.

 

5. szabadidő

Nos, hát erre is szántam időt. Csak háromszor voltam moziban, egyik egyik, másik randiféle volt, de elment a kedvem az ismerkedéstől. Ennek megint az emberi oldala miatt, sajnos olyan emberekkel tudok ismerkedni, akiket csak a pénz érdekel, vagy külföldön éltek, vagy valami miatt teljesen idióták, semmit sem értenek a világból, vagy érzékelnek.

Sorozatok terén 2015-ben nagy kedvencem a Show Me a Hero volt. Jó hogy ezt tavaly leírtam, mert totál úgy rémlett, hogy én ezt még idén láttam. Na szóval 2015-ben nagy kedvencem volt Oscar Isaac, de 2016-ban már a Vinylt, a Pastát, a Wayward Pines második évadát és a Westworldöt néztem. Igazából már nem akarok túl sok időt szánni a képernyőre meredve, ez a legegyszerűbb kikapcsolódás, ha már az olvasás sem megy.

 

A könyveket nem sorolom, van ebook-olvasóm, nem kell növelnem a tárgyak számát magam körül. Gyakran félbehagyok egy könyvet, vagy csak elfelejtem befejezni.

 

Nagyjából ennyi jut eszembe az évről :)

Kimaradt idén is az utazás, a nyaralás is, ennek oka az álláskeresés volt, de ha 2017-ban nem leszek túl fukar magammal, akkor ez nem így lesz, már an is egy tervem egy hétvégi utazásra - de csak tavasszal.

The Americans 4.

2016.12.31. 19:51

Ezt még behoztam év végére. Most már alig van időm bármit is nézni, de azért az évben kb. 4-5 sorozat belefért és ebben benne van a The Americans, amely mindenféle akciók és sallangok nélkül az egyik legjobb.

A múlt év végére a korábban alulértékelt Martha lett a kedvencem, de pont úgy gondoltam, hogy lezárást is kap. Az ő történetét végül még folytatták és elég hangsúlyos volt a negyedik évadban, de én még szeretném, ha megmutatnák, végül hová jutott (de talán nem fogják),

Még 2 évad lesz, viszlát jövőre!

theameric.jpg

Szerző: rub_icon

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

Norvég erdő

2016.12.29. 19:58

Nem tetszett. Túl sok volt benne a halál.

Persze a többi könyvében is, de azokban szimbólumok mögött.

nw3.jpg

 

 

 

A főhős a világfájdalomtól a nagy érzelmi viharokon át a reménytelennek tűnő vágyakozásig, a kamaszkor összes kötelező lépcsőjét végigjárja, a 420 oldalra jutó öngyilkosságok száma pedig magasabb, mint a föld alól előbukkanó misztikus szörnyeké. A történet popkulturális utalások színesíti, felbukkan Boris Vian, A nagy Gatsby, és persze a könyv címadó Beatles slágere, a Norwegian Wood is. (A magyar címadás nem sikerült tökéletesen, mert az eredeti dalban szó sincs erdőről, csak egy lányról, akinek szobáját norvég fával borították.) Az utolsó fejezet írása közben Murakami mégsem ezt, hanem egy másik Beatles-dalt, a Nowhere Mant hallgatta. Bár korábban kijelentette, hogy kizárólag Woody Allennek és David Lynch-nek engedné, hogy vászonra vigye munkáit, a Norvég erdőből mégis egy vietnámi rendező, Anh Hung Tran rendezett filmet 2010-ben.

Könyves Blog

Szerző: rub_icon

Szólj hozzá!

Címkék: könyv

Fitness

2016.12.28. 11:59

Jelenleg az életemben az egyik legjobb dolog a sport, ha jól számolom három éve kezdtem járni ebbe a fitness-terembe mondhatjuk, hogy a törzshelyem. Nagyon szeretem a csoportos órákat, semmi sem motivál annyira, mint hogy más emberekkel együtt szenvedhetek :) Otthon egyedül nem megy. Habár a mozgásigényem növekedése miatt már otthonra is beszereztem egy jógaszőnyeget, valamint a kedvenc eszközöm is kipipálva otthonra: a kettlebell golyó!

box5.jpg

Legújabb szerelmem azonban a box! De már ezt is lassan egy éve űzöm, igaz nem túl nagy gyakorisággal, mivel annyiféle edzés már csak az időhiány miatt sem fér bele. Hogy mit szeretek benne? Elsősorban azt az energiát, amit ott kiadhatok magamból. Őszintén, én a belső dühömet is csak ott tudom kiadni. Olyan típus vagyok, aki magába fojtja a dolgokat, a konfliktusokat kerülöm, sőt sehogyan sem kezelem, csakis elfojtással - és erre ad valamennyi enyhítést a box. Amikor minden erőmmel odacsapok, nem szoktam olyan emberekre gondolni, akiket utálok, nem is igen van ilyen, hanem akik esetleg valamivel hátráltatnak, vagy úgy érzem, hogy nem őszinték velem. Gyakran gondolok  a saját hibáimra is, egyszóval magamra vagyok dühös - és ha igazán dühös vagyok, annak mindig az az eredménye, hogy megdicsér az edző, mert erősen ütök.

Motiváló képek a tovább mögött:

Szerző: rub_icon

1 komment

2016

2016.12.28. 11:57

Mozgalmas évem volt 2016

2016.jpg

Tanulás

2016. februárban megszereztem a tanácsadói képesítést

2016. novemberben pedig ismét tanulásba fogtan - nemzetközi témában

Idegennyelv: idén a Xeropan számomra egy fontos részt képvisel az angol tanulásban, a németet hagyományos tanfolyamon gyakoroltam

 

Munka

Munkahelyet váltottam magasabb fizetésért és pozícióért.

Indítottam egy másik - szakmai blogot - de elég kevés időm van rá.

 

Könyv

Aki hatással volt rám: Asimov.

 

Sorozat

Westworld - egy sorozat amitől nem fordultam be.

Wayward Pines - egy sorozat, amitől befordultam.

 

Tanulság

A siker és annak korlátja egyaránt bennem rejlik.

A Westworld nyelvén szólva: az isteni hatalom nem egy felső hatalomtól ered, hanem a saját elménktől.

Számomra a saját korlátomat elsősorban a felejtés jelenti. Hogy hogyan fogok ezen túllépni, nem tudom.

 

Szerző: rub_icon

Szólj hozzá!

Címkék: 2016

Ismét egy nagyon értelmetlen, és annál élethűbben megélt álmom volt, amit már csak azért is leírok itt, mert vicces módon kapcsolódik egy 2015. áprilisi álmomhoz. Akkor ugyanis azt álmodtam, hogy érték-helyesbíteni indultunk az egyik számviteltanárommal.

Most egyedül indultam valahová álmomban, nagyon szép napsütéses nyári délután volt, én Hajdúböszörménybe akartam eljutni, de valamiért Budapesten sétáltam és eltévedtem. Találkoztam két-vagy három emberrel, akik kedvesen invitáltak, hogy tartsak velük. Így is tettem, mert tényleg nem tudtam, hol járok, a környék nagyon ismeretlen volt, régi, nagy és kopott épületekkel. Nekem úgy tűnt, hogy Budán vagyunk, a távolban láttam a Dunát, és egy hidat, de az egyik lány, akit kísértem, azt mondta igen közel vagyunk Böszörményhez, csak át kell mennem a hídon ... Ezzel sűrűn egyet is értettem, mivel az álmomban teljesen természetes módon Budapest egybenőtt Hajdúböszörménnyel. Tehát mivel, annyira közel jártunk és, ha már így összeismerkedtünk, mondta a lány, hogy ne menjek még haza, hanem menjek el hozzájuk, hiszen itt laknak nem messze. Tehát velük tartottam, egy a környéken általános nagyon kopott házba. Innen jön az utalás az előző álmomra. Ugyanis, amint beléptem a házba, éreztem, hogy itt van valahol a számviteltanár egyik belső szobában. Arra gondoltam, hogy tetoválása van és szinte láttam a szemem előtt. Valamikor később elő is került, amikor már nagyban beszélgettünk az új ismerőseimmel, de akkor már indulni akartam, ezért  nem foglalkoztam vele, csak pár szót váltottunk, szóba került az értékhelyesbítés. Aztán valaki rátért arra, hogy oda is költözhetnék hozzájuk, persze én inkább már menni akartam.

Már elég késő volt, tehát nagyon el akartam indulni haza, el is indultam, de a lány elkísért és, ismét rávett, hogy ha már idáig eljöttem, van itt egy kastély is, amit feltétlenül meg kell néznem, csak kb. egy utcányira. Tehát elindultunk oda, de elfogott az az érzés, hogy nem kellene mennem. Beléptem a kastély udvarára és baloldalt egy kis tavat láttam. Közelebb mentem a tóhoz és elég szemetes volt, úgyhogy elindultam inkább a kastély felé. Annyira lepusztult volt a hely, és csak azt éreztem, hogy nem kellene tovább mennem.

Nem is mentem, mert megszólalt az ébresztő, és nagy csalódással ébredtem, mert olyan élethű volt az álom, nem akartam elhinni, hogy csak álom volt és nem léptem be a kísértetkastélyba. Talán majd legközelebb...

Szerző: rub_icon

Szólj hozzá!

Címkék: álom