Főoldal Inspirációk Tanulás Zenék Filmek Hobbi RSS

Szputnyik, szívecském!

2017.12.27. 22:48

 

Szinte megijedtem, hogy egy újabb Norvég erdő ez a könyv, pedig azért vettem meg, mert a fülszöveg szerint arról szól, hogy egy lány beleszeret egy idősebb üzletasszonyba. De amúgy erről is szól.

img_20171224_204842_hdr.jpg

Igazából egy újabb Kafka tengerpartont, vagy Birkakergető nagy kalandot olvasnék szívesen, ami úgy magába ránt, átélem a szimbólumokat - ezt ebben a könyvben nem találtam. Legalábbis a nagy részében nem, de a könyv végére érdekes módon előkerült, ami máskor szokásos módon vonul végig a regényen, azaz, hogy van valaki, aki már életében annyira kiüresedett, hogy akár halott is lehetne. Úgy tűnik ezekért a karakterekért szeretem az írót. Mintha úgy íródott volna a könyv: Murakami írni akart egy újabb Norvég erdőt, de aztán az utolsó 30 oldalon elszállt az agya és befordult szokásos világába - na ez, ami még megmentett nekem is valamit ebből. De attól ez még nem egy birkakergető nagy kaland.

Három szereplőről van szó, akik reménytelenül szeretik egymást, és köztük egy, gyakorlatilag képtelen a szerelemre. A háromból egy szereplő férfi, ő szokásos módon rengeteg nővel teremt iszonyú felületes és jellegtelen kapcsolatot, de végül is - miután ő az író megkönyvesülése - ő az aki megérti hármuk kapcsolatát, felfogja külön világaik szinte lehetetlen átjárhatóságát.

Szerző: rub_icon

Szólj hozzá!

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://rubicon.blog.hu/api/trackback/id/tr9713528619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása