Főoldal Inspirációk Tanulás Zenék Filmek Hobbi RSS

The honourable woman I.

2014.12.07. 21:30

Kiben bízol? Hogy döntöd el? A külsejük alapján? Vagy abból, amit mondanak? Amit tesznek? Hogyan? Mindannyiunknak vannak titkai. Mind hazudunk, hogy mások ne tudják meg titkaink, és hogy mi magunk se tudjunk róluk. De néha... Ritkán... Történhet valami, ami miatt nincs más választásod...minthogy felfedd a titkod. Hogy lássa a világ, ki is vagy valójában. Az eltitkolt személyiséged. De legtöbbször hazudunk. Elhallgatjuk titkainkat egymás elől, önmagunk elől. És a legegyszerűbb módja ennek, ha mi magunk sem tudjuk, kik vagyunk. Ha ebbe belegondolunk... Csoda, hogy egyáltalán bárkiben is megbízunk.

A fent idézetettel szembesül (legalább részben) nyolcszor, aki vállalkozik arra, hogy megnézi a The honourable woman c. minisorozatot. Most már úgy látom, ez az idézet röviden mindent el is mond a történetről.

Azt olvastam valahol, hogy ez egy politikai thriller, lehetne gazdasági-politikai thriller is szerintem, de az már túl bonyolult lenne. Az első részt nagyon későn indítottam el, és le kellett vonnom a tanulságot, hogy nem szabad fáradtan nézni. Akárhogy is elég nagy koncentrációt igényel az első néhány rész, mert a lényeg, hogy itt politikusokról van szó, akik tényleg mindent titkolnak, mert mit gondolnának mások a döntéseikről, cselekedeteikről, ha tudnák, hogy mi minden történt velük. Ennek következtében mindenki nagy tévedésben lesz az első rész után, mi is következik még. De erről itt semmiképp nem fogok írni.

Nessa Steinről szól a nyolc rész, aki gyerekként tanúja volt fegyverkereskedő apja meggyilkolásának, felnőttként pedig a Közel-Kelet békéjéért tevékenykedik. Azon dolgozik, hogy a vállalkozása eljuttassa az internetet, valamint a tudást a térségbe. Gyakran mond egészen rövid, de érdekes beszédet amiből megmaradhat néhány mondat, pl:" a terror gyarapodik a szegénységben, de meghal a gazdagságban". Sötét titkáról már az első részben annyit megtudunk, hogy a Gázai övezetben töltött túszként nagyjából egy évet .

 

honourable_woman_f_600.jpg

 

Maggie Gyllenhall Nessa, nagyon kedveltem ebben a szerepben. Szeretem a hangját, tetszenek a ruhái néhány részben (amikor nem fogoly), végülis ő bárónő, de főleg a munkássága miatt céltudatosan öltöztetik. Ám ettől függetlenül is hatásos a megjelenése. A történet végére persze megtudjuk, miben áll a gyengesége.

.

Később folytatom a posztot egy másik szereplőről :)

 

Szerző: rub_icon

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://rubicon.blog.hu/api/trackback/id/tr766944013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása