Főoldal Inspirációk Tanulás Zenék Filmek Hobbi RSS

The Americans és egyebek

2015.05.25. 14:53

Nem úgy szól a kémekről, mint más kémekről szóló sorozatok, filmek, nem ennek az életnek az izgalmas és fantasztikus oldaláról, hanem emberekről, akik hazájuktól (gyerekkoruk helyszínétől, családjutól) távol, idegen országban tesznek erkölcsileg nem szép dolgokat a magasabb "jó" érdekében, ami itt most a kommunizmus, de ez mindegy. Lényegében amúgyse tudták bemutatni se a kommunizmust, se a Szovjetúniót (olyannak, amilyennek én képzelem), valószínűleg a készítők nem jártak a nyolcvanas években ott, és túl nagy lelkesedéssel nem is néztek utána a dolgoknak. Nem nagy baj, mert mindettől függetlenül nagyon tetszik a sorozat és ez volt a legjobb évad (őszintén szólva az első nem is tetszett, de onnantól..). Vannak orosz szereplők viszont, ettől hitelesebb és igazán a történet nagyrésze Amerikában játszódik, ezért pedig mindenképp.

Idén Martha volt messze a legjobb szál, ha ezt visszaemlékezve az elejére, nem is hittem volna. Mert ő kifejezetten egy idegesítő, naiv szereplő, aki a végén igencsak pórul járt. Pontosabban nyitva maradt a története vége, ebben az évadban még nem kapott lezárást.

the_americans.jpg

 A helyzet az, hogy nincs jelenleg más sorozat, ami érdekelne, ennek pedig most egy darabig vége, a következő évad még messze van. Na majd ha lesz még Hannibal, azt nézni fogom. A Trónok harcába nagyon rég beleuntam, annyira semmilyen, céltalan az egész. Már nagyon kijött rajta, hogy egy ponyvasorozat alapján készül. Nem is tudom, mik futnak most?

Most inkább megint az olvasás jön be. Rég olvastam Merlét, újra elővettem Orwellt, futás közben hallgatom az 1984-et, újra és újra zseinális. (Ez sokaknak tetszik, mások edzés közben inkább zenét hallgatnak, pedig egy hangoskönyv sokkal izgalmasabb, mégis keveseknek jutna eszébe). A Védett férfiak nagyon jó könyv, a disztópiák kötnek le leginkább, úgy tűnik. Aztán ha végzek vele, jön ismét Murakami A birkakergető nagy kalanddal, ez egy rövidebb regény gyorsan be fogom fejezni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rubicon.blog.hu/api/trackback/id/tr617418346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása