Főoldal Inspirációk Tanulás Zenék Filmek Hobbi RSS

50 évvel az első űrutazás után az oroszok végre nyilvánosságra hozták, hogyan lőtték Gagarint az űrbe.

 

Gagarinról már az általános iskolában hallottunk, az első ember volt az űrben. Különösebben nem érintett meg a dolog, képet is csak olyat láttam róla, amin szkafanderben van CCCP felirattal. Míg a Holdra szállást az egész emberiség figyelemmel kísérhette, Gagarin kalandját nem, pedig nemrég kiderült, ott is készültek felvételek. Hogy ezen mit volt titkolni ennyi ideig, nem tudom.

Gagarin az űrben:

 

 

 

Gagarint mindig a sötét űrben képzeltem, holott tulajdonképpen nem túl távol keringett a Föld körül, míg "űrhajója" becsapódott, s persze neki előtte ki kellett ugrania. Ez azonban semmit nem von le abból, hogy az első ember az űrben hős volt, hiszen igen bizonytalan viszonyok között vállalta az űrutazást, tulajdonképpen egy kísérleti nyúl volt, akin megtudtuk, hogyan bírja az ember a Földön kívül.

Engem jobban érdekel, mi motiválta Gagarint, de ezt lehet sosem fogjuk megtudni, a róla készült pszichológiai, orvosi feljegyzések titkosak maradtak. Feltehetően nagyon szeretett repülni, hős is akarhatott lenni, ugyanakkor erősen családcentrikus személynek tartották. A képek alapján, azt hiszem tisztában volt vele, hogy nagy eséllyel a halálba készül:

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rubicon.blog.hu/api/trackback/id/tr132853458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása