Főoldal Inspirációk Tanulás Zenék Filmek Hobbi RSS

The honourable woman II.

2014.12.14. 21:35

A MI5 közel-keleti kéme Sir Hugh nélkül nem lenne az igazi a The honourable woman, akármilyen érdekes Nessa Stein. Nyugdíjazása előtti utolsó feladata a Nessa körüli rejélyt megoldani, valamint a saját magának felállítot feladat valamit befejezni visszavonulása előtt.

the-honourable-woman-stephen-rea-2.jpg

Majd, ha egyszer megnézi bárki a sorozatot, talán feltűnhet, mennyire flegmatikus jellemű kém. Van egyfajta érzelem az arcán, amire azt mondanám kicsit unott, de legpontosabban ő nekem a flegma. Megfigyeli az embereket, de nem szól közbe. A hátsó ki- és bejáratokon, rejtett utakon közlekedik. Jól ráérez az összefüggésekre. Az egyedüli, aki rájön, mi történik Steinékkel. Azt hiszem, kerüli a konfliktusokat, ennek a következménye lehet, hogy kapcsolatba bonyolódott a főnökével és elveszítette feleségét.

Nem nagyon van olyan ember, aki őt sokra tartaná. Többen kifejezésre juttatják ellenszenvüket, és persze vannak, akik az állására pályáznak. Habár, mint az exfelesége egyszer említi is, olyan személy, aki soha nem áll ki magáért, most visszavonulása előtt talán fonossá válhat számára lerombolni a magáról kialakult képet (de azért nem annyira a nagyközönség előtt). Ezért kedvelem őt, mert hát ugyan tényleg nem lehet arról semmi szépet elmondani, ahogyan szerezte a munkáját, de most mégis jóvá akar tenni valamit.

Másik célja (fenti mondattal egybefüggő)  - kibékíteni az exfeleségét - nem egyszerű. Egyébként őt úgyanúgy megfigyeli, mintha a kémkedne. Egyik jelenetben távcsővel figyeli a munkahelyén. Ez a megfigyelés olyan, hogy közben érezni a kirekesztettségét, neki is fájdalmas lehet, de valószínű nincs jobb módszere, ahhoz, hogy a "közelében tudja", ebben a formában is része az életének valamennyire.

 

Szerző: rub_icon

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://rubicon.blog.hu/api/trackback/id/tr996980947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása